Na stoiskach wystawców będą prezentowane dania i produkty tradycyjne charakterystyczne dla okresu Świąt Bożego Narodzenia. Będzie to jednocześnie wyjątkowa okazja do zrobienia zakupów na świąteczny stół. Na stoiskach wystawców pojawią się tym razem wyśmienite świąteczne produkty i dania. Będzie można kupić m.in. karpia, uszka i czerwony barszczyk, pierogi, tradycyjne wędliny, pieczywo oraz wiele innych małopolskich przysmaków. Uroczyste otwarcie w sobotę, 18 grudnia, o godz. 12.00.
Lista wystawców biorących udział w Bożonarodzeniowym Festiwalu Smaku
1. FPHU Jantop, Karpielówka - uszka, pierogi i inne potrawy wigilijne
2. Jantop przetwórstwo grzybów, Zakopane - grzyby suszone i marynowane itp.
3. Niepołomicki Bartnik, Drwinia - miód
4. Gawor – Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja, Podstolice - wędliny, szynki
5. PPUH Tłocznia Maurer, Zarzecze - soki
6. Piekarnia Podłęże Adam, Kazimierz & Franciszek Pieprzyca, Podłęże - wypieki bożonarodzeniowe, pieczywo
7. Runolas. FH. Czort M., Dróżka - grzyby suszone
8. Stowarzyszenie na Śliwkowym Szlaku, Iwkowa - suszone śliwki i inne suszone owoce
9. Zakład Mleczarski „Mlek-Bog”, Bogoniowice - artykuły mleczarskie niezbędne do przygotowania wigilijnych wypieków i dań
10. Stowarzyszenie Dolina Karpia, Zator – karp
11. Gospodarstwo Agroturystyczne „U Sułków”, Wyskitna - tradycyjne potrawy bożonarodzeniowe
12. Ferma M. W. Tobowscy, Trzemeśnia – jajka
13. ZPiOAS „Tarsmak” Sp. J., Radgoszcz - kremy i sosy do wędlin i mięs
14. Gospodarstwo Ekologiczne Adam Susek, Bulowice - warzywa, owoce, jajka, przetwory oraz potrawy wigilijne
15. Marteks Aleksander Garbarz, Kraków - artykuły mleczarskie